Conference schedule | 15-18 February 2021
All times shown in UK time (GMT)

The schedule for our conference is below. To book to attend any of the sessions, please visit our eventbrite page. Once you have signed up, you will be sent information about how to join us.
You can also download a PDF of abstracts to find out more about the sessions here.

Please note that all workshops were pre-book only, and are now full, but you can join any of our other sessions any time! We look forward to welcoming you at the conference.


Monday 15 February

14:00-15:00 – Arts, Play, Health: Playful music and musical play – Dr Rosie Perkins (Opening keynote)
15:00-16:00 The Self-Portrait Experience (SPEX) – Cristina Nunez (60 mins workshop) 
16:00-16:15 – Tea/coffee break 
16:15-17:45 – Panel 1 
Art at the Start: the impact of early art making for parents and infants – Vicky Armstrong, Sarah Derrick, Josephine Ross (20 mins presentation) 
Playful art in later life – Den-making with older people in care homes – Stacey Coughlin (20 mins presentation) 
The Dance Health Alliance: therapeutic dance programmes to support the public health sector – Gwen Korebrits (20 mins presentation)

Tuesday 16 February

14:00-15:00 – Playing with expectations: Moving from a product to process based art intervention in education and health settings – Natalie Armitage & Kat Evans (60 mins workshop) 
15:00-15:45 – Who engages in the arts in the United States? A comparison of three types of arts engagement – Dr Jess Bone (45 mins presentation) *NEWLY ADDED - All welcome to attend*
15:45-16:15 – Tea/coffee break 
16:15-17:45 – Panel 2 
Artful Play/ Playful Arts – Arts and Play in a paediatric hospital: An overview of the arts and play programmes at Great Ormond Street Hospitals and how we have adapted together to the Covid pandemic – Susannah Hall & Laura Walsh (20 mins presentation) 
Humour and trickery as transformative tools in play therapy and creative arts practice – Néo Heny (20 mins presentation) 
The art of therapeutic clowning – Suzie Ferguson (20 mins presentation)

Wednesday 17 February

14:00-14:40 The Geo Shape workshop – Georgia Burns (40 mins workshop) 
14:40-15:20 – Re:imagining evaluation: embedding creative methods – Dr Emily Bradfield (40 mins workshop)
15:20-16:00 ‘The Butterfly Effect: Art, Creativity and Transformation’ – Lorna Collins (40 mins workshop) 
16:00-16:15 – Tea/coffee break 
16:15-17:15 – Panel 3 
Tàlaidhean Ùra: The Fèis Rois Lullaby Project - A creative music intervention to improve maternal wellbeing, reduce rural isolation and improve mother-infant relationship quality – Teya-Jean Bawden, Fiona Dalgetty, Jessica Tanner, & Lucy Thompson (20 mins presentation) 
The therapeutic benefits of participation in song-writing and music-making | Spoken presentation – Carol Beckwith & Pauline Walmsley (20 mins presentation) 
17:15-18:00 – ELPA story book – Susan Humble (40 mins workshop)
18:30-19:30 – Slow Flow Yoga – Lauren McKay. This class will be free for all conference delegates. Learn more about and sign up for Lauren's regular amazing classes here or follow her on Instagram

Thursday 18 February

14:00-15:30 – Panel 4 
Linking Play, Music and Psychodynamic Perspectives: The impact of music therapy for children in the early years with significant adverse childhood experiences – Emma Maclean & Lindsey Shuttleworth (20 mins presentation) 
How can a musical environment support children in sharing their stories through play? – Gillian O'Dempsey (20 mins presentation) 
The Impact of Live Music in the Paediatric Emergency Department – Charlotte Durand and Rachel Fillhart (20 mins presentation) 
15:30-16:10 – Children’s play and social ecology – A playwork perspective - Adrian Voce (40 mins workshop) 
16:10-16:25 – Tea/coffee break 
16:25-17:10 – Provocations Conclusion – Lewis Hou (45 mins workshop) 
17:10-18:00 The art of play: creating other worlds – Dr Wendy Russell (Closing keynote)
Back to Top